Billig bilverksted

Brukte mesteparten av dagen idag i byen jeg bor i, Armacao dos Buzios. Jeg fikk beskjed av min bedre halvdel at bilen måtte på verksted, og det er noe mannen skal ta seg av ifølge henne. Javel tenkte jeg, da får jeg ta turen da. Jeg sto opp grytidlig og var der litt etter klokka 7 om morgenen. Gradestokken hadde allerede passert 30varmegrader så jeg svetter kontinuerlig nedi her nå. Var allerede bra med trafikk på verkstedet. Jeg måtte blant annet skifte motorolje, bremseolje og det var også en lyd under bilen jeg ville de skulle sjekke. I tillegg kom det olje i vannbeholderen som skal gi væske til radiatoren. Jeg må påpeke at jeg har null peiling på bil. Tingene jeg ramset opp var det jeg klarte å tyde av mannen som snakket utrolig fort portugisisk. Alle bruker maske også, som også gjør at det blir litt ekstra komplisert å få med seg alt. Jeg greide å tyde det viktigste ihvertfall, og jeg fikk også beskjed om at lyden under bilen var eksospotta de måtte bytte. Hørtes dyrt ut tenkte jeg og ville ha en pris på forhånd. Det fikk jeg også. Med deler og jobben forlangte mekanikeren 133 real, altså ca 260kr. Han spurte meg flere ganger om jeg ville han skulle gjøre jobben, jeg spurte samtidig like mange ganger om prisen for jobben. Svaret var det samme : 133real. Jeg kunne ikke tro at det gikk ann for et verksted å jobbe så billig. Jeg satte fra meg bilen på verkstedet og tok en spasertur til nabolaget Manguinhos som lå like ved.

Bilverkstedet.

Det var faktisk en matbit jeg var ute etter, men alt var stengt så tidlig på morgenen. De fleste spisesteder åpner ikke før rundt 11 på dagen. Jeg gikk forbi et padaria/Bakeri. De stedene har oppe tidlig, problemet var alle folka som satt der og spiste uten maske. Det er tross alt en pandemi, men folka brydde seg nok lite om det. Sulten tok vel kanskje overhånd på de fleste av de, men jeg holdt meg i skinnet og gikk videre. Jeg vil ikke dra på meg korona for et par brød til noen kroner. Jeg tok heller turen på stranden og tok meg en rask dukkert der. Denne stranden har jeg også skrevet om før, og som så mange andre ganger var vannet varmt denne gangen også. Jeg liker meg her. Jeg badet litt, men likte ikke å være i vannet altfor lenge. Hovedsakelig fordi lommeboka og mobilen lå igjen på land. Litt stressende å bade mens man skal følge med om noen kommer for å ta tingene. Det har forøvrig ikke skjedd meg enda.

33 grader tidlig på morgenen. Varm Desemberdag i Buzios

Etter en stund gikk jeg tilbake for å hente bilen. Den sto ferdig og gikk helt perfekt når jeg fikk den tilbake igjen. Den totale regningen kom på 444 real. De byttet som nevnt eksospotte, men de gjorde en del andre ting også som å rense radiatoren, fylte vann på batteriet, byttet motorolje og fylte på bremsevæske. Denne jobben tok et par timer og den olja de brukte som ble igjen fikk jeg med meg hjem. Ikke noe juks og fanteri der i gården, og hvis noen trenger trenger å ha bilen på verksted kan jeg virkelig anbefale Marcelo Auto Center.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: