Varm dag i strandbyen Capo Frio

Det er nok ingen tvil. Nå har sommeren virkelig startet. Jeg og kona brukte dagen i Capo Frio, og denne dagen var fryktelig varm. Vi startet dagen på stranden, men vi var ikke der så lenge. Jeg nyter ofte late dager på strendene rundt omkring, men beina mine er fortsatt litt solbrente etter en fisketur jeg var på. Ligge på stranden i sterk sol med brente bein er faktisk direkte ubehagelig, og det er skadelig i tillegg. Selv om det var varmt i sola blåste det ganske kraftig. Utrolig deilig å bare gå rundt i byen i frisk avkjølende vind. Dagens måltid tok vi på en restaurant ved navn Galeto do Raiamundo. Første gangen jeg har spist der. Et sjarmerende sted og vi var så heldig at vi fikk sitteplass ute også. Var skikkelig hyggelig å sitte ute og slappe av under tak som ga oss skygge. Maten var god også. Helstekt kylling med tilbehør. Totalt kom måltidet på 110 real. Det eneste som trakk ned på matopplevelsen var han ene gjesten på nabobordet som satt å snøyt seg hele tiden, men det var ikke restauranten sin feil.

Vi klarte ikke å spise opp alt. Porsjonene var veldig store og selv om jeg ikke hadde spist iløpet av dagen ble det igjen en del mat. Kona tok noen halvlitere til maten, men jeg holdt meg til vann denne dagen. Noen skal jo kjøre bilen hjem også. Etter maten tok vi turen til en annen strand, Praia do Forte og jeg må si turistene har funnet veien tilbake igjen til denne vakre byen. Stranden var fylt opp av folk, strandselgere og parasoller. Jeg vet ikke helt hvor bra det er med tanke på pandemien vi befinner oss i.

Mennesker har atter en gang funnet veien til stranden Praia do Forte.

Det ble nesten litt for folksomt for en folkesky person som meg å henge på en så overfylt strand. Vi ble ikke så lenge der. Dagen startet bra, helt til kortet til kona ikke ville fungere. Brasilianere har jo latinsk temperament, noe som til tider kan være underholdende, men ikke når min bedre halvdel får et av raserianfallene sine. Da går det faktisk utover en rolig person som meg. Når andre derimot hisser seg opp er det bare gøy.

Disse arbeiderne hadde ikke høydeskrekk.

Det ble en lang dag og vi ble gående rundt omkring i denne byen som vi har gjort utallige ganger før, og når det begynte å mørkne var det på tide å reise hjem igjen. Selv om vi dro sent klarte vi ikke å unngå køkjøringen inn til Buzios. Det er jo satt opp politisperringer igjen, der de sjekker deg for feber og om du tilhører byen. De slipper inn alle uansett så jeg skjønner ikke helt poenget, og vi ble stående i kø noen timer før vi endelig kom gjennom. Når alle kommer inn allikevel kan da ikke denne veisperringen hindre Korona?

En stygg statue jeg gikk forbi.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: