Besøke nasjonalparken i Teresópolis

Vi våknet begge ved 8tiden og jeg merket fort at det var kaldt her på morgenen. Jeg byttet ut sandaler og shorts til sko og olabukser før vi stakk for å spise frokost. Frokosten på hotellet holdt en bra standard. Mange forskjellige brødtyper og mange forskjellige frukter. Jeg burde vel egentlig ha gått for frukten, men endte opp med å spise altfor mange ostebrød. Vi fikk også noen reisetips fra en som jobbet på kjøkkenet før vi stakk ut i byen.

Var utrolig kaldt og savnet en genser, men det ble heldigvis varmere utover dagen. De fleste stedene var stengt, var tross alt Søndag. Teresópolis er kjent for å ha utrolig fine fjell og fin natur utenfor bysentrum og ifølge tips fra hotellet burde vi stikke til nasjonalparken Serra dos Órgãos.

På innsiden av et av byggene i nasjonalparken.

Nasjonalparken Serra dos Órgãos hadde utrolig imponerende natur og fantastiske fjell. Det kostet 19real per pr å komme inn. Prisen avhenger av fra slags stat du kommer fra. Kan absolutt anbefale turen dit hvis dere er interessert i natur, fjellturer og camping. Nasjonalparken var utrolig bra organisert. Toaletter, teltplasser og turstier man kunne ta i forskjellige vanskelighetsgrader. En fottur kunne være alt fra stier som tok 20min helt opptil 5timer for de med mye erfaring og god form. Hit skal vi tilbake en gang med campingutstyr, det er helt sikkert.

Innsjøen eller det naturlige bassenget om du vil inne i nasjonalparken.

De tilrettelagte stiene gjorde det enkelt å bevege seg rundt i nasjonalparken. Elva som renner gjennom stedet har også oppmerkede skilt så man enkelt kan finne igjen badeplassene. Man kan også ta en dukkert i det store naturlige bassenget midt i parken. Det friske fjellvannet var altfor kaldt for min del og vi hadde heller ikke med
noe badetøy. De fleste folka som var der hadde nok samme oppfatning som oss og holdt seg på land. Det var et par muskelbunter som var unntaket. De plasket uti, men tror nok det var mest for å finne en unnskyldning for å vise frem overkroppen sin. De fleste av dem gikk bare i en minimal badetruse også og de var nok ikke helt klar over selv hvor utrolig tåpelig de så ut der de plasket i vannet helt for seg selv. Noen av de kledde heller ikke på seg når de var ferdige og sprang rundt tåpelige i jungelen i den trange trusen. Skulle nesten tro man var midt i innspillingen av en Tarzan film.

Flott natur

Vi stakk tilbake til der hotellplassen lå for å få oss litt mat. Vi fant et fint spisested med hjelp fra noen sivilister og maten kostet 10real per person. Folk er så hyggelige og behjelpelige i denne byen. Jeg krysset gaten flere ganger uten å sette livet på spill. Her stopper faktisk bilistene. Det er ikke alltid en selvfølge i Rio de Janeiro, storbyen som befinner seg et lite stykke unna.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: