Siste dag i Rio de Janeiro

Vi våknet tidlig, tok en frokost på hotellet og hoppet i en Taxi. Jada, er klar over at jeg sa jeg aldri skulle ta en Taxi mer i Rio etter Uber sjåføren svindlet meg , men jeg orker ikke tanken på hverken buss eller Metro. Beina mine er utrolig slitne etter altfor mye gange de siste dagene og ettersom dette er den siste dagen vil jeg ha det litt enklere.

Jeg fulgte godt med på takstameteret de kilometerne den kjørte oss. Denne dagen hadde vi planlagt å bruke i dyreparken. Når vi var fremme var den selvfølgelig midlertidig stengt. Noe vi sikkert kunne ha sjekket på forhånd hvis vi hadde planlagt dagen litt bedre. Men taxisjåføren var hyggelig og ga oss et annet tips. Ikke langt unna finnes det en diger markedsplass med navn Feira de Sao Cristovao.

Et bilde jeg tok fra taxituren.

Det var et lite stykke og gå og jeg merket fort den sterke sola allerede begynte å svi i nakken. Jeg hadde på meg solkrem, men solhatten la jeg igjen hjemme. Jeg hadde bestemt meg for å kjøre lav Gringofaktor noe jeg er glad for. Dette stedet var ganske slitt og falleferdig. Glad det var lyst ute, i mørket hadde jeg vært livredd her.

Markedsplassen var utrolig flott. Her kan man kjøpe alt man trenger og det er åpent 24timer i døgnet. Veldig praktisk hvis man får en akutt trang til å shoppe mitt på natta. Stedet hadde et flott inngangsparti og stedet innenfor var takoverbygd med massevis av forskjellige boder. Kjøpte meg noen T -skjorter av en hyggelig selger mens jeg gikk forbi noen utrolig stygge askebegre. Jeg røyker ikke lengre og hadde nok sluttet hvis jeg hadde hatt disse stående på stuebordet.

Verdens styggeste askebegre?

Vi fant oss et sted for å spise også. Vi satte oss ned på stedet fordi kelnerne begynte å mase noe veldig når vi passerte serveringsstedet. Etter at vi hadde satt oss uteble servicen og de fløy rundt videre for å finne flere gjester som var dumme nok til å sette seg. Når maten endelig kom på bordet var den ikke skikkelig tilberedt heller. Kjøttet var rødt og blodig og gudene vet hva slags dyr det stammet fra. Nei, dette turte jeg ikke spise. Potetene var ikke ordentlig fritert heller, og drikkepåfyll måtte vi mase på kelnerne for å få. Det var kun 4gjester inne på restauranten. Hvorfor alt tok så lang tid vet jeg ikke. Det skuffende måltidet kom på 85real og de la på 6% i tips. Hva slags service vi tipset for har jeg fortsatt trøbbel med å forstå den dag idag.

Utstilling av mat man kunne kjøpe inne på markedsplassen. Denne var forøvrig av plastikk og ikke spiselig.

Vi tilbrakte mesteparten av dagen inne på markedsplassen og når det begynte å bli sent dro vi tilbake på hotellet, pakket tingene våres og gjorde klart til utchecking dagen etter, Det blir nok ingen lenge til neste tur jeg skal besøke Rio de Janeiro. Denne byen er fantastisk og vi har fortsatt mye å utforske i denne storbyen. Det får bli med en annen gang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: