Besøke Museu de Amanha og AquaRio.

Vi fikk en god start på den første dagen i Rio de Janeiro. Vi fikk begge sovet ut i den enorme hotellsengen og startet dagen med en god frokost på hotellet før vi gikk ut for å utforske byen. Det var noe overskyet, men fortsatt godt over 30 varmegrader. Vi gikk forbi kirken Igreja de nossa senhora da Candelaria. For et byggverk. Tror det er en av de flotteste kirkene jeg noengang har sett.

Museu de Amanha eller morgendagens museum er absolutt verdt turen å stikke innom.

Vi stakk også innom Museu de Amanha. Et museum som dreier seg om forskning, mennesker, forskjellige kulturer og global oppvarming. De som tviler på sistnevnte bør absolutt ta turen innom. Det innebærer også da Mr.Trump, Usa`s president, selv om jeg tviler at han noengang kommer til å lese bloggen min. Kostet kun 20real per person og vi kom også først i køen fordi vi var der så tidlig. Jeg hadde ikke noen høye forventinger før jeg gikk inn, og ble mektig imponert av stedet. Utrolig mye interessante ting. Stikk innom stedet hvis dere er i Rio.

Vi rakk også en tur til AquaRio som ligger et lite steinkast unna museumet. Dette stedet har jo vært veldig mye ute i media med at de har Sør-Amerikas største akvarium. Det kostet 120real per person, altså en meget stiv pris og dette stedet svarte ikke til forventningene våre. Det var få akvariumer med fisk inne på stedet og det virker som stedet var mere opptatt av å selge suvenirer. Synes stedet ble mer som en suvenirbutikk enn et fiskemuseum. Og Sør-Amerikas største akvarium var ikke så stort som jeg hadde forestilt meg, og haiene inne i vanntanken var ikke så svære. For den prisen det kosta og komme inn hadde jeg forventa meg noe mer. Vi hadde vel kanskje bare for høye forventninger til stedet.

Da var det tid for middag. Den tok vi på Florida bar & restaurant. Hyggelig sted, med hyggelige folk og prisen for 2personer kom på rundt 150kr.

Mat må man ha, og denne middagen ga mersmak.

Etter måltidet gikk vi til gaten Uruguaiana. Beina begynte og bli ganske slitne. Vi har gått mer eller mindre hele dagen, men etter at Ubersjåføren svindlet oss noen dager i forveien er det ikke snakk om å ta en Taxi. Uruguaiana, en enorm markedsplass med hundrevis av boder var en opplevelse. Det man ikke har fra før får man helt sikkert tak i her.Fantes alt av elektronikk, vesker, sko og merkeklær. Bordene som var stilt opp nedover hele gaten var fulle av Rolexklokker og Ray Ban solbriller og mye annet. Synes alt virker mistenkelig billig til å være merkevarer.

Gaten Uruguaina. Var et hyggelig sted helt til selgerne merket jeg var en utlending.

Selgerne merket fort at jeg var gringo og plutselig fikk jeg veldig mye oppmerksomhet. Alle skulle håndhilse, snakke med meg og selge meg et eller annet. Dette ble veldig slitsomt så jeg og kona bestemte oss for å gå et annet sted. Jeg holdt godt rundt lommeboka når jeg gikk derifra.

Reklame

2 kommentarer om “Besøke Museu de Amanha og AquaRio.

  1. Husk at du er nordmann og ikke gringo i Brasil.Jeg har aldri godtatt å bli kalt det der og blir godtatt for det

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: