Reisen til Rio de Janeiro

Vi bestemte oss for å ta noen dager i Rio de Janeiro. Storybyen ligger bare 170km unna der vi bor. Vi hoppet på første buss og dro av gårde. Var dårlig med sitteplasser på bussen. Jeg fikk hverken vindusplass eller sitte ved siden av min kone. Vi må nok lære oss å planlegge litt bedre å bestille bussbilletter i forveien neste gang. Vi glemte å ta med oss både mat og drikke og turen tok mye lengre en vanlig pga stor trafikk. Ikke et uvanlig fenomen når man skal inn til Rio.

Når vi kom frem til bussholdeplassen i Rio var det på tide og komme seg til nærmeste hotell. Vi tok en Uber utenfor stasjonen og ble enige om å betale 30real. Vel fremme på hotellet som lå like ved gjemte han unna takstameteret han hadde på mobilen. Han viste den til oss før vi satte oss inn i bilen for å bevise at han startet takstameteret på null. Når vi var fremme ville han ikke vise den til oss, men forlangte 100real. Vi bare betalte uten krangel. Vi var slitne og det begynte og mørkne og det var allerede en ganske ekkel stemning i bilen. Ingen av oss er kjent i Rio heller så vi bare ga han pengene, selv om jeg visste jeg sannsynligvis kom til å angre senere.

Vi checket in på Atlantico Hotel midt i sentrum. Kostet oss 130real per natt noe jeg synes var fryktelig billig. Skal godt gjøres å få en bedre beliggenhet. Standarden var helt grei og frokosten var også veldig bra. Det var ikke 100% rent på rommet. Vi fant litt skitt her og der og bl.a hår i sluket i dusjen. Det løste vi med å dusje med sandalene på. Vi booket for 2dager i forveien på booking.com, men bestemte oss for og bli der litt lengre. Hovedsakelig pga tak bassenget kona ble så fascinert av. Jeg synes det derimot var altfor høyt så jeg tilbrakte lite tid der.

Vi tok tidlig kvelden for å få en tidlig start på neste dag.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: