Imponerende utsikt i Cabo Frio

Tok en dag alene i Cabo Frio. Startet dagen meg å gå opp til toppen av fjellet bak
Kirken Convento de Santa Maria dos Anjos der det ligger et kappel.

En brolagt vei man fint kan spasere opp til fjellet som ligger bak ei svær kirke.Skal skrive litt om den kirka senere

Sola var stekende og jeg sto ikke der så lenge før det begynte å svi i nakken. Heldigvis hadde jeg tatt med solkrem. Jeg fikk tatt noen flotte utsiktsbilder fra fjelltoppen og slo av en liten prat med en av kirketjenerne som jobbet der. Han inviterte meg tilbake senere på kvelden. Da skulle han og kameratene hans spille en liten konsert og alle var velkomne.»kanskje jeg kommer tilbake senere,får se hvor sent det blir» sa jeg og tuslet videre. Regner med at noen kirketjenere hverken spiller Bob Dylan eller Springsteen og da kan det egentlig være for min del. Jeg takket selvfølgelig høflig for invitasjonen uansett.

Bildet jeg fikk tatt når jeg kom til toppen av berget.Fikk tatt mange gode utsiktsbilder.Dette er et av dem.Capo Frio er en vakker by

Stakk videre til kanalen. Det var her jeg møtte kona for første gang og jeg har mange gode minner om dette stedet. Det ligger også en statue der til minne om Gandola. Gandola var en dykker, født i byen Cabo Frio, verdensmester i lagspydfiske i 1970 i Peru, i 1971 i Chile og i 1975 i Italia. Dykkeren Gandola var en del av en gullalder for vannsport i Cabo Frio, sammen med Lelei, venn og dykkerkollega. Etter noen kaffekopper ved noen av de mange restaurantene som ligger etter kanalen dro jeg videre ned til stranden Praia do Forte.

Et bildet tatt av Praia do Forte like ved fortet São Mateus

I enden av denne stranden ligger det et slott med navn Forte de São Mateus. Slottet var stengt for publikum så jeg fikk ikke mulighet til å gå inn i selve slottet for å se. Jeg fikk uansett tatt noen bilder av slottet utenfor. Får nøye meg med det for denne gang og heller komme tilbake siden. Hvis man er i Cabo Frio er det absolutt verdt å ta turen innom, men sjekk åpningstider.

Slottet var stengt pga merkelige åpningstider,men man kunne fritt bevege seg utenfor.Sånt blir det gode bilder av

Fant et billig sted i sentrum hvor jeg fikk kjøpt meg en helgrillet kylling for ca50 lappen. Når jeg skulle til å sette meg å spise fikk jeg beskjed om at de kun solgte for å ta med maten.»javel tenkte jeg.hva er poenget med alle sitteplassene da?» Tok med maten til fellesparken og spiste den der. Kom en strandselger bort og ville gi meg noen påsmurte sandwicher han ikke hadde fått solgt på stranden. Jeg ble litt skeptisk til denne unge mannen i bar overkropp med litt vel mange tatoveringer så takket høflig nei. Hadde uansett nok med kyllingen jeg nettopp hadde kjøpt.

Når sola begynte å gå ned var det på tide å komme seg hjem. Hadde trøbbel med å finne igjen bussholdeplassen, men med veibeskrivelser fra kjensfolk kom jeg hjem tilslutt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: