God mat i São Pedro da Aldeia

Det har blitt en del dager i nabobyen Sao Pedro i det siste. De fleste andre byer er fortsatt nedstengt, men jeg begynner å like denne byen mer og mer. Vi hoppet over frokosten og bestemte oss for å spise lunchen på en restaurant i byen. Konas lillesøster var også med, skolene er fortsatt stengt og hun liker seg godt hos oss.

Vi tok en liten sightseeing i byen først før vi skulle spise og vi dro bl.a forbi teateret i byen. Det var under oppussing så jeg ble litt skuffet over bygget. Det var godt skiltet dit og blir sett på som et monument i byen, men jeg synes det var litt oppskrytt. Jeg tok et par bilder så dere kan bedømme selv. Det var både graving rundt deler av bygget, og de hadde også hatt på ny murpuss på flere steder. Det kan nok hende det blir imponerende når det blir ferdig.

Selv om det var Lørdag var det lett å finne en parkeringsplass like ved restauranten Cantinho do Peixe. Det var der vi hadde bestemt oss for å innta vårt første måltid for dagen. Vi har spist der før, de lager god mat. Det ligger helt inntil hovedveien så det er litt støy fra bilistene. Kan være sjarmerende med bystøy og høre at folk lever og samfunnet går sin gang, men når jeg skal spise kan det være litt slitsomt. Maten smakte enestående. Vi bestile Picanha av gris med tilbehør. De fleste forbinder Picanha av okse, men den finnes i andre kjøttvarianter også. Når man spiser i Brasil bruker det ofte å være en kurv med både oliven og hjemmelaget chilisaus. Vær forsiktig med sistnevnte. Det var ikke jeg denne dagen og dynka kjøttet med litt vel mye. Jeg måtte fort bestille ei vannflaske til. Kona tok en øl som vanlig, mens hennes lillesøster holdt seg til Guaravita. Vi betalte 99,99 real for måltidet eller i underkant av 200nkr

Etter maten stakk vi innom fiskeriet. Det ligger rett ved siden av restauranten, og selv om det luktet forferdelig kloakk foran bygget, forsvant den når man kom inn på fiskemarkedet. Her kom fiskelukt fra alle kanter og forskjellige fiskesorter var nøye sortert og lagt frem som delikatesser for at de forbigående skulle kjøpe med seg noen kg før de dro hjem. Det var også en restaurant i midten av markedet som tilbydde seg å steke,grille eller fritere fisken for deg. Vi hadde nettopp spist, og de tok seg saftig betalt. Jeg hadde nok tilberedt den hjemme uansett.

Litt ille å si det, men vi kjøpte ikke med oss noe fisk denne dagen. Vi hadde planer om å reise en tur på stranden for å avslutte dagen der, men ettersom det fantes noen små boder inne på stedet som solgte både frukt,krydder og annet tilbehør til et godt måltid fikk vi handlet noe der først. Kona kjøpte blant annet en hjemmelaget chilisaus som jeg brant munnen min med på restauranten vi spiste på før vi gikk hit.

Etter et stund på fiskemarkedet dro vi til ei strand litt utenfor sentrum som het Linda Praia som direkte oversatt til norsk betyr vakker strand. Jeg synes ikke den var så vakker som navnet tilsa, men var aboslutt et koselig sted. Husene var veldig flotte å se på også, det var nok en såkaldt «kaksenabolag». Selve stranden var ikke noe spesielt. Kanskje fordi det gikk en del kloakkrør rett ut i havet noe som er et utbredt problem i Brasil. De er ikke så veldig nøye på hvor de slipper ut kloakken. Var uansett en del som badet som ikke brydde seg noe om det. Ingen bølger, men utrolig kaldt vann uten at det stoppet mange barn fra å hoppe uti. Vi satte oss ned på en strandbar og kona tok en øl. Jeg er på vannvogna fortsatt så holdt meg til vann noe som er litt ille da det faktisk er helg. Etter at kona hadde slukket øltørsten og hennes lillesøster hadde klikket ferdig på mobilen så fikk jeg æren av å kjøre bilen hjem. Brasil har null toleranse med å kjøre i alkoholpåvirket tilstand selv om mange ikke følger den regelen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: