En dag i Cabo Frio

Vi bestemte oss for å tilbringe en dag i Cabo Frio. Både jeg og kona liker oss godt i denne byen og den ligger bare en kort busstur unna hvor vi bor. Prisen for en bussbillett ligger på ca 10kr så er billig å kjøre kollektivt her.

Vi hoppet over frokosten, dagens viktigste måltid for å innta en bedre lunch i Cabo Frio istedet. Vi har med tiden blitt mer eller mindre stamgjester på en god Sushi og buffe restaurant midt i sentrum med navn Chicos. Sushien deres er så utrolig god og man betaler for vekta. Med min apetitt kom måltidet på rundt 100lappen, kona spiste for halvparten. Hun har ikke til vane for å overspise på buffer sånn som jeg har lett for og gjøre.

Den gamle flotte kirken ved navn Convento de Santa Maria dos Anjos.

I byen ligger det også ei Kirke ved navn Convento de Santa Maria dos Anjos. Den gamle kirken ble ferdigbygd i 1969 og tok over 10år å bygge. Stedet har blitt brukt bl.a som et kloster gjennom årenes løp hvor de lærte barn å lese og skrive. Brødrene i klosteret reiste også et flott kappel på toppen av fjellet bak kirken, der man kunne be midt i naturen. Det går fortsatt en brolagt vei opp dit nå idag så publikum kan gå og se. Fjelltoppen er nå et lite turiststed der det er heist et Brasiliansk flagg og bygd ut en stor platting som man kan se utover hele byen. Selve kirken nå idag fungerer som et kunst museum og det er gratis og stikke innom.

Jeg fikk tatt noen greie bilder inne i kunstmuseumet også, men man fikk ikke lov å bruke blitz der. Bildene ble noe mørke, men det får man bare godta. Det var uansett en hyggelig opplevelse å gå rundt inne i denne eldgamle kirken. Jeg har gått forbi dette stedet mange ganger, men jeg var ikke klar over at det var mulig å stikke innom. Når jeg har sett folk rundt kirka har jeg alltid trodd at det var ei gudstjeneste eller lignende. Så feil kan man ta og denne gangen fikk jeg endelig tid til å se hvordan den gamle kirken ser ut innvendig. Absolutt verdt turen. De har kun åpent noen timer på dagen så hvis man vil ta en titt bør man planlegge noe.

Vi gikk så videre der vi fikk øye på en 2etasjers bruktbutikk. Jeg har lenge vært interessert i bruktbutikker og må alltid stikke innom de når jeg får øye på dem. Denne gangen var intet unntak, men ble fort skuffet over prisene. Selv om bruktgjenstandene var greie var prisene helt hinsides. Jeg har vært på mange bruktbutikker i Brasil og det samme går igjen på de fleste av de. Blir som regel like billig å kjøpe nytt. Noe jeg synes er dumt når gjenbruk er så bra for miljøet. Dette er også et problem som går igjen i Norge har jeg fått et inntrykk av.

Bildet tatt inne på bruktbutikken. Altfor høye priser som ofte er et problem nedi her.

Er det noe som hjelper når man blir skuffet over priser så er det et par kalde. Det er nok av barer å velge mellom i Capo Frio, men de beste av dem er litt vekke fra Sentrum ved en liten innsjø. Ihvertfall om du foretrekker de litt rolige stedene der man virkelig kan slappe av. For og komme dit tok vi Uber. På kjøreturen opplevde jeg for første gang å være utsatt for en kjedekollisjon. Gikk bra med oss alle, men var 3 biler som fikk seg noen skrammer. Ingen av de var heldigvis mine så ble bare til at vi betalte beløpet vi skyldte mens sjåførene kranglet om hvem som hadde skylden. Vi kom oss uansett frem til innsjøen tilslutt.

Reklame

2 kommentarer om “En dag i Cabo Frio

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: