Gode burgere i strandbyen Cabo Frio

Etter dagens koronasituasjon er det ikke like lett å komme seg til hver enkelt by pga politisperringer. Heldigvis kan kona noen snarveier så da tok vi en kveld i nabobyen Cabo Frio. Vi var begge sultne på noe gatekjøkkenmat og det er brasilianerne gode på. Vi stoppet på et sted som het Pancudo.

Dette stedet lager utrolig gode burgere. Om de er Capo Frios beste er uvisst, men det er helt klart verdt turen innom hvis man er i byen. Begge burgerne kom på 30real(60kr). Ganske billig i norsk målestokk, men det finnes billigere steder og spise på nedi her. Dette stedet ligger nærme stranden og da blir prisene litt deretter. Mange av disse små lanchonetene eller gatekjøkken om du vil lager så utrolig god hjemmelaget majones man selv tilsetter burgeren. Dette stedet hadde ikke det, kun industriell ferdigkjøpt majones. Det ga uansett mersmak.

Praia do forte kveldstid

Etter maten tok vi en kveldspromenad etter Praia do Forte. Man skal tross alt prøve å forbrenne det man har i seg. Etter en stund kom vi frem til det utrolige vakre parkanlegget vi har besøkt flere ganger tidligere som ligger et lite stykke unna. Den var ikke like vakker den dag i dag. Det er ikke vann i parken og det er både kvister og blad som ligger rundt omkring i det som tidligere var små vakre vannpytter. Det tyder på at vedlikehold av offentlige steder som publikum kan nyte godt av ikke er førsteprioritet her. Det kan vel tenkes at kommunen heller velger å bruke pengene på å bekjempe koronaviruset? Isåfall er det fullt tilgivelig og jeg tror nok kommunen gjorde det rette valget.

Parken var møkkete og tom for vann.Dårlig med vedlikehold i disse koronatider.

Vi gikk videre for like etter parken kommer vi til en markedsplass der man alltids kan finne mye rart og bruke penger på. Man kan kjøpe alt fra alkohol holdige drikker til treutskjæringer, pynt, smykker og annet juggel man sannsynligvis aldri får bruk for. Til vår stores skuffelse var hele plassen stengt, men jeg fikk ihvertfall tatt bilde av Capo Frio skiltet som sto der som et bevis på at jeg har tatt turen.

Selv om mye fortsatt er stengt i nabobyen Cabo Frio er det uansett gøy og bare gå rundt å titte litt. Maten man kjøper fra stedene som er åpne smaker fortsatt like godt som før også. Får håpe pandemien snart er over uansett så man kan begynne å leve litt mere normalt. Skal bli gøy når alt blir som før så man atter en gang kan gå rundt å se liv og røre i gatene. Det er litt for stille i disse koronatider selv om burgerne vi spiste tidligere på kvelden var knallgode.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: