Uværet kom tilslutt

Våknet tidlig denne dagen også, men i motsetning til de andre dagene var det ikke fint vær denne dagen. Regn og grått vær og jeg begynte å engste meg litt for å reise dagen etter. Kjøre bil nedover et fjell når det er glatt frister ikke mye, men hvis været ikke holder får man bare kjøre litt saktere. Jeg vil nødig skli nedover fjellsiden på tilbaketuren pga regn og våt asfalt.. Fuglene som kvitret denne morgenen brydde seg lite, og var nok ikke av den værsyke sorten. Fuglene som holder til i fjellene rundt hotellet kvitrer alltid om morgenen. Ganske behagelig og avslappende å våkne opp til. De har nok av natur i fjellene rundt byen å boltre seg i. Trafikken fra hovedveien like ved hotellet kunne jeg fint klart meg uten.

Sånn ser fjellene ut rundt hotellet. Vakkert selv i regnvær.

Det var ikke like lett å nyte dagen når været svikter, men vi har fortsatt ikke noe å klage på. Jeg og kona har hatt fine dager siden vi kom så en dag meg grått vær får vi tåle. Var sliten i bena før vi gikk ut, blitt mye gange de siste dagene. Vi har nok ligget på over 1mil per dag.

Et sånt hus kunne jeg tenkt meg, litt vekke fra sentrum, men fortsatt sentralt og gangavstand til det man trenger. Sjarmerende og gammelt.

Vi gikk til et annet nabolag vi ikke hadde vært på før. Var vakkert her også, og tåka som lå over fjellene ga en eventyrlig atmosfære over stedet. Byen fortsetter å imponere med vakker arkitektur, og folk i byen er så hyggelige og behjelpelige når man spørr om veien også når man går seg bort. Tilogmed bilistene stopper opp når man skal krysse ei gate, noe som ikke er en selvfølge når man befinner seg i Brasil.

Kanskje ikke de vakreste husene på dette bildet, men jeg ville få med tåka på fjellet de var bygd på for å få frem den eventyrlige stemningen.

Etter en stund med sightseeing dukket det opp en liten bruktbutikk som solgte brukte bøker. Jeg synes alltid sånne steder er spennende å kikke innom og denne gangen var ikke noe unntak. Til min store skuffelse var prisene helt hinsides så det ble ikke rare handlingen på det stedet. Vi kjøpte ei bok som gave til konas lillesøster, mest fordi det var litt ubehagelig å gå ut uten å kjøpe noe. Jeg hadde lyst til å kjøpe biografen til Bob Marley, men jeg betaler ikke 85 real for en brukt bok i Brasil.

Godt utvalg, men altfor stive priser.

Vi spiste mat på lanches, et lite spisested midt i shopping gata. Maten for 2 personer kostet 32real. En av servitørene som jobbet der var en hyggelig gutt som ikke kunne være stort eldre en 10-11 år. Jeg ga han 10 real i tips før vi dro. Synes at mennesker som starter å jobbe så tidlig kan få en liten påskjønning. Jeg er heller ikke typen som tipser i hytt og pine, noe som de fleste nordmenn kanskje ikke gjør ofte, men denne gangen gjorde jeg et unntak.

32 real for disse 2 porsjonene må vel nesten kalles et ran. Det er billig å leve godt i Petropolis, selv i regnvær.

Kona måtte selvfølgelig handle litt i den billige shoppinggaten denne dagen også, men det ble ikke like hyggelig å gå rundt der i dette været. Tåka ble bare tykkere og tykkere utover dagen, og i perioder kom den ene regnskuren etter den andre. I shoppinggaten møtte jeg en selger som det er mange av her. De prøver alltid å lokke deg inn i diverse klesbutikker. Vi hadde handlet det vi trengte, men den ene selgeren snakket så mye så vi handlet litt til. Mest fordi han roste oss fordi vi ikke var rasister. Jeg er jo tross alt hvit og min kone er mørk. Det sto det vist respekt av ifølge fyren. Kan nok hende han bare var litt for desperat for å få inn et salg, men vi bet på ihvertfall. Selgeren hadde jobbet som gateselger i 21år. Var nok derfor fyren kunne snakke for seg.

Tåka ligger tykt over hele Petropolis denne dagen.

Vi hadde kjøpt en del varer i shoopinggaten så vi tok en uber tilbake til hotellet. Turen kom på 7,50 real. Skjønner ikke at disse sjåførene kan tjene noe her?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: