Majestetiske kirkebygg i vakre Petrópolis

Vi våknet tidlig å stakk til det flotte padariaet eller bakeriet om du vil, stedet vi har spist frokost på hver dag til nå. Hyggelig betjening, spesielt etter at de har sett oss her hver dag og man kan bestille det man trenger for å starte en bra dag, og den kan ikke starte på tom mage. Stedet ligger på den andre siden av veien rett ovenfor den rosa kirka. Matstedet heter forresten : Cafeteria San Laurent Conveniencia

Sjekk dette bygget. Du verden for ei kirke. Prest man skulle vært.

Etter maten stakk vi innom Catedral de Petrópolis. Arkitekturen på denne som du ser på bildet er helt fantastisk, og heldigvis for meg var den åpen for publikum. Jeg har gått forbi denne kirka noenganger og sett på den på avstand siden jeg kom, og endelig skal jeg få ta en titt innom. Det er helt rart å tenke på at mennesker klarer å bygge noe så enestående. Når jeg gikk inn var det til og med levende orgelmusikk fra andre etasjen og jeg merket jeg gikk litt mer høytidelig når jeg spaserte bortover kirkegulvet. De åpne vakre vinduene og jesusstatuen som holdt i korset var en utrolig opplevelse å se. Det er nesten som man kan bli religiøs når man er på sånne steder.


Bildet innvendig ble litt mørke. Man fikk ikke lov til å bruke blitz innvendig. Jeg så faktisk noen som hadde tagget kirken med gjengskrifter og utsagn som «gud er gay» på utsiden av kirka. Helt utrolig at folk har så lite å gjøre og ikke kan la sånne flotte bygg få være i fred.

Vi gikk videre fant enda en vakker kirke ved navnet igreja Luterana de Petrópolis. Jeg klarte ikke å finne noe info om den på Wikipedia, men kona mi mente det skal være vakre malerier inne, men til min forargelse var den stengt pga korona. Jeg fikk ihvertfall tatt et bilde av den fra utsiden, selv om det selvfølgelig ikke blir det samme. Som dere ser er det flotte utskjæringer og helt fantastisk arkitektur på denne også. Hvordan folk kunne bygge sånne bygg for lenge siden skjønner jeg fortsatt ikke, og jeg blir helt målløs når jeg går rundt i denne byen. Mange hobbysnekkere klarer ikke sette opp en veranda engang, jeg er en av dem.

Skulle virkelig likt og sett denne innvendig, men den var stengt.

Etter en lang dag med kirkebygg og spasering var det tid for mat. Maten tok vi på Cervejaria Bohemia. Som er et ølbryggeri (cervejaria) som til vanlig er åpent for publikum. Den var også delvis stengt ned på grunn av korona, men restaurant delen var åpent. Hadde vært gøy å sett innvendig fra bryggeriet og kanskje fått en øl eller to. Bohemia ølet er nemlig vanvittig god i smaken. Ettersom det ikke var mulig fikk jeg nøye meg med et par bilder fra utsiden før vi gikk inn til selve restaurantet for å spise.

Et behagelig sted rett ved veien og er utrolig lett å finne igjen. Vi har gått forbi tidligere, men da hadde de ikke plass til flere gjester, og når vi fikk maten skjønner jeg hvorfor. Utrolig god mat og med tilbehør kom regningen på 102 real. Bohemia bryggeriet er ikke kun gode på øl, men de kan lage skikkelig god kjøttmat også.

Den grillsausen de hadde over kjøttbitene jeg spiste skulle jeg virkelig ønske jeg hadde oppskriften på. Mat i verdensklasse

Vi ble sittende på denne flotte restauranten og det gikk ene ølglasset etter det andre og vi fant ut at vi måtte bestille enda en porsjon med mat. Merker jeg gruer meg til dietten jeg må på når jeg kommer hjem. Jeg tror jeg har dratt på meg noen kg disse dagene.

Vi avsluttet kvelden med en pub til pub runde.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: