Man sover godt i Petrópolis

Våknet opp klokka 9.00. Jeg sov som et lite barn med andre ord og våknet opp med sykt mye energi og godt humør. Jeg stakk rett til resepsjonen på det flotte hotellet vi lå på å hentet kaffe. På veien var det ei søt mørk jentunge som ønsket meg god morgen gjennom hotellvinduet sitt. Jeg sa selvfølgelig Bom Dia tilbake igjen og merket at humøret ble enda litt bedre. Jeg har sovet litt lite i det siste og våknet opp etter mange timers søvn og da følte jeg meg som et nytt menneske. Skulle ikke tro jeg var en dag over 20 år , selv om jeg er nesten dobbelt så gammel. Det valgte jeg og ikke tenke på før jeg og kona atter en gang stakk ut for å utforske byen.

Et bilde vi tok på spaserturen. Hadde vært gøy å bo i et sånt hus, men det får bli med drømmen.

Sola skinte og det var blå himmel uten ei sky og man kunne fint gå ut med t-skjorte. Kona hadde på seg noe mer klær, hun har tross ikke nordiske gener som en patriotisk nordmann som meg. Vi så en hel haug med folk som spaserte og jogget etter en tilfeldig vei vi møtte på og bestemte oss for å følge etter for å se om det var noe spesielt sted de skulle eller kom fra. Etter ca 4 km kom vi frem til et litt mer lugubert nabolag. Det var et godt stykke unna sentrum. Ettersom det var Søndag var det meste stengt så vi tok en Uber tilbake til sentrum. Jeg orka ikke å gå hele veien tilbake igjen.

Kopi av det første flyet noensinne lagt som kunne lette å fly. Tipper det måtte noen ulykker til før man fant opp et som kunne fly ordentlig.

Han slapp oss av i en park i sentrum der det første flyet som er laget er utstilt. Santos Dumont bodde i Petropolis og det var nettopp denne mannen som fant opp flyet noe kona mi har nevnt utallige ganger de gangene jeg skryter av at det var en nordmann som fant opp ostehøvelen. Huset til Dumont er også et museum idag, men var stengt for turisme pga Korona. Det første flyet han lagde var forresten i 1906. Mannen hadde flere oppfinnelser også og det er bare å lese om han på Wikipedia for de som vil ha mer informasjon.

Huset til Santos Dumont. Nå idag et lite museum, men stengt pga Korona.

Etter en stund begynte sulten og komme snikende. Da stakk vi til restauranten Petiscaria Imperial som vi var på dagen i forveien. Vi ble så fornøyd med stedet at vi bestemte oss for å spise der idag også. Vi bestilte kylling med tilbehør for 2 personer og måltidet kom på 78 real. Det var nok mat til 3 personer og vi klarte såvidt å spise opp alt. Det har blitt litt mye overspising de siste dagene, men når vi kommer hjem igjen får vi gå på en lettere diett.

Man lever godt i Petropolis. Dette var enda en herremåltid inntatt på restauranten Imperial Petiscaria. Stedet ligger helt i Sentrum.

Vi gikk videre der vi fant en vakker park med en utrolig flott ørnestatue i midten. Det var også en gate med noen få telt ved siden av vi gikk for å titte litt, men var ikke så mye å se. Selgerne var uansett hyggelige og vi fikk slått av en liten prat. Vi tilbrakte en del tid i denne flotte parken sammen med en del andre folk som hadde tatt søndagsturen dit. De fleste butikker var tross alt stengt. Det var jo søndag og hva er bedre enn å slappe av i en av disse flere flotte parkene denne byen har? Petropolis fortsetter å imponere.

En av de vakreste parkene jeg har sett til nå.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: