Første dag i Petrópolis

Jeg våknet opp ved 6tiden, altfor tidlig egentlig når man er på ferie, men man får ihvertfall gripet dagen og nok tid til å oppleve mest mulig. Kona sto opp litt senere så jeg brukte deler av morgenen til drikke gratis kaffe fra hotellresepsjonen. Frokost hadde ikke hotellet lov til å servere pga Korona. Det første jeg merket da jeg våknet var hvor utrolig kaldt det var her så tidlig om morgenen. Denne byen er kjent for å være ganske kald og temperaturer ned mot 10 grader er ikke så uvanlig. Kanskje ikke så kaldt tenker dere nordmenn og mener at det burde jeg som nordmann tåle også. Men når man bor i en by til vanlig der det titt og ofte passerer 40grader enkelte dager så blir man fort vant til varmen. Avklimatisert har jeg nok blitt for lenge siden.

Sånne flotte bygninger var det en hel haug av. Dette var kommunehuset om jeg ikke husker feil.

Da kona endelig våknet gikk vi ut for å nyte dagen. Vi tok på oss både genser og bukser, men da sola endelig tittet frem var det varmt nok til å gå i t-skjorte. Vi spasserte mye av dagen i en handelsgate litt vekke fra sentrum. Denne byen er kjent for å ha mye billige klær og det var en fin pris på klærne også. En god del billigere enn i Norge, noe som ikke er tilfelle i Buzios eller nabobyene der vi bor. Skal man oppgradere garderoben så er det bare å ta turen til Petrópolis.

I denne gaten var det flust med billige butikker som hovedsaklig solgte klær. Føltes ut som vi gitt i milevis opp og ned denne gaten og shoppet.
Fritert banan. Brasilianere kan fritere det meste og maten ga mersmak.

Etter shoppingrunden spiste vi på et vakkert sted midt i byen jeg ikke helt husker navnet på og der spiste jeg fritert banan for første gang. Det tok en time til maten kom, men til gjengjeld smakte maten sykt godt. Jeg kunne fint spist litt mer. Jeg synes det var litt lite mat på tallerken, men jeg spiser ofte litt mer en andre også. Kyllingen var perfekt fritert og krydret, og den friterte bananen på tallerkenen jeg var skeptisk til smakte helt ypperlig. Jeg kunne fint spist 7-8 til bare av den. Måltidet kostet 92real inkludert service. Når vi ventet en time på maten synes jeg kanskje de kunne fjernet tipset de automatisk legger til på regningen, men jeg valgte å ikke klage. Jeg ville ikke bli sett på som han grinete gringoen som klager for minste ting når ting ikke går hans vei. Servitører har sikkert møtt nok av sånne vil jeg tro.

En av de mange flotte parkene i Byen. Her kan man ta med seg en bok eller bare nyte en kopp kaffe eller en sigarett som mannen på bildet.

Vi gikk videre for å titte mer i byen og det er utrolig mange majestetiske bygg her. Utrolig mange flotte bygg og enestående arkitektur. Gamle vakre bygg med masse utskjæringer. Jeg har vanskelig for å forstå hvordan mennesker langt tilbake i tid klarte å bygge sånne bygg. Det er en opplevelse i seg selv å bare gå rundt å titte på bygninger. Dette minner meg mye om en vakker Europeisk by, ikke bare bygningene men klimaet også. Jeg føler meg virkelig hjemme på dette vakre stedet og jeg tror det blir litt vemodig å reise hjem igjen. Det valgte jeg og ikke tenke på. Det er fortsatt en del dager igjen og jeg håper jeg får muligheten til å oppleve det meste på denne tiden jeg skal være her.

Sånne bygg var det også mange av. De hadde alltid et skilt foran som sier litt om huset og hvem som bodde i dem. Dette store huset tilhørte ei tidligere prinsesse. Huset er fra 1800 tallet.

Etter at beina begynte å verke pga mye gåing dro jeg og kona tilbake på hotellet for å slappe av litt. Jeg er også litt sliten etter dagen i går med altfor mye bilkjøring. Da vi gikk ut igjen senere på kvelden tok vi kveldsmaten på Restauranten Petiscaria Imperial og bestilte Rodizio de Petisco . Det er en matrett der du kan spise hvor mye du vil av forskjellige matretter som servitører kommer med fortløpende, og du tar til deg hva du vil av havmat, kjøtt , pasta og pizzaretter. Det kom fritert lula, bacalhau og brasiliansk gatekjøkkenmat. Ettersom du kan spise for hvor mye du vil overspiste jeg meg, som sikkert mange andre gjorde rundt meg også, og jeg våknet senere på natten med magetrøbbel. Regninga kom på 178 real for 2 personer, men var helt klart vært det.

En slags kake laget av Bacalhau, sammen med flere reker som ligger å stekes på bordet.
Her ligger det både friterte reker og kyllinghjerter med løk de kom og serverte på bordet vårt.
Denne maten har vel alle vært borti og er ofte den som smaker best uansett hvor man spiser. Pizza slår det meste.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: