Bilturen til Petrópolis

Jeg og kona bestemte oss for en tid siden å besøke byen Petrópolis. Den ligger 70 km unna Rio de Janeiro og er en fjellby jeg har lyst til å sjekke ut. Den er kjent for sitt kalde klima og det skal bli godt og bytte ut varme strender og liten by mot en litt kaldere, men større fjellby med 300 000 innbyggere. Byen har også nettopp åpnet for turister, og selv om vi begge er litt nervøse for Korona har vi tatt med nok munnbind og alkohol til vasking av hender. Flere forholdsregler er det vanskelig å ta og jeg må nok innrømme at det er bilturen som bekymrer meg mest. Jeg har ikke noe særlig erfaring med bilkjøring og 216km som er avstanden fra Buzios der vi bor, er egentlig litt i meste laget med tanke på hvor lite jeg har kjørt bil i Brasil. Vi pakket uansett med litt klær og en del andre ting vi kanskje kan trenge før vi la i vei på min hittil lengste biltur til nå, i et land med over 200millioner innbyggere.

Kona var en utrolig dyktig kartleser og brukte gps`en på mobilen til å guide meg frem. Noe feilkjøring ble det og jeg hadde vel ikke sovet mer en 3-4 timer natten i forveien før vi dro. Jeg burde nok hatt noen flere timer på øyet, men det er en luksus jeg måtte unne meg når, eller hvis vi kom frem. Vi stoppet ved første bensinstasjon i Rio Bonito. En liten landsby som hadde veldig mye trafikk. Vi dro jo på en Fredag, så skulle nok tatt en dag midt i uka istedet. Det var det for sent å tenke på uansett når vi sto å fylte full tank. Bensinprisen ligger på rundt 9kr pga svak valuta så det er forholdsvis billig å kjøre bil her.

Når vi kom frem til Mage, en liten småby som ligger like før fjellveien begynner som tar deg opp til Petropolis var det grensevakter som nektet folk uten tilhørighet til byen å slippe inn eller gjennom. De hadde stengt ned byen pga høy koronasmitte, som er et bra tiltak selv om det ble litt stressende for oss. Men pga den hyggelige vakten lot han oss passere byen så vi slapp å snu. Når vi fartet gjennom byen denne fredagskvelden virket det ikke som koronaviruset hadde skremt innbyggerne fra å kose seg. Her satt de samlet, uten maske og drakk den ene ølen etter den andre. Virker som grillmat og øl er viktig for disse brassene uansett hva slags pandemi som herjer. Småbyen så interessant ut og jeg skal prøve å besøke den ved en senere anledning.

Da fjellene begynte og veien ble brattere og brattere så er ikke dette en kjøretur for de med høydeskrekk, og det er noe jeg har mer en nok av. Men pga lite søvn og etter mange timers bilkjøring var jeg for trøtt til å tenke på det. Var også en del vegetasjon som banantrær og tropisk natur som skjermet utsikten mange steder, noe jeg var evig takknemlig for. De gangene vegetasjonen åpnet seg og man kunne se fjelltoppene og det høye fallet ned, rettet jeg blikket på veien rett foran panseret og fokuserte kun på et lite området foran bilen. Tror det var det trikset som holdt oss i live, for det ble sykt høyt etterhvert. Vi passerte små samfunn etter veien også. Gamle slitte hus med noen lugubre barer innimellom, og ofte fikk vi øye på ei gammel kirke også. Små trossamfunn som var glade i helgepilsen sin. Hvordan folk kan overleve midt i et fjell med en smal hovedvei midt mellom fjellbyda vet jeg ikke. Det kan da ikke være flust med jobber på disse småstedene og jeg så heller ingen som drev med dyrehold. Eneste jeg så var noen slitne gatehunder som gikk etter fjellvegen.

Et bilde av hotellet vi endelig kom frem til. Koselig hotell jeg kan anbefale.

Når vi endelig var fremme og vi slapp gjennom politisperringen til Petropolis var det bare å finne igjen hotellet. Det var ikke så veldig stress å finne igjen stedet. Et vakkert lite hotell ved navn : Hotel Pousada Palacio de Cristal som lå like vi sentrum. Vi betalte 540 real for de 3 første nettene, og 450 real for de neste 3. Vi fikk nemlig de 3 neste nettene noe billigere når vi bestilte rett fra resepsjonen og ikke fra internett siden booking.com. De tar noen prosenter av bestillingsverdien så det er ofte man kan få litt billigere hvis man bestiller rett fra de som driver hotellet. Der fikk dere ihvertfall et lite reisesparetips hvis dere leste hele artikkelen. Bilturen tok forresten rundt 6-7 timer pga trafikk og politisperringer.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: