Armação dos Búzios vakreste strand?

Vi dro til ei strand som heter Caravelas de Pero, ei veldig bortgjemt strand som ligger et godt stykke unna Sentrum. Den var litt vanskelig og finne igjen og det var egentlig ei annen strand vi lette etter ved navn kun Caravelas, men vi kjørte feil og endte opp ved ei strand ikke så langt unna. Buzios har som nevnt i et tidligere innlegg jeg skrev om byen over 20 strender, og dette må vel være en av de vakreste jeg har sett på lenge.

Den dårlige veien som tilslutt førte oss frem til stranden Caravelas de Pero

Veien dit var nesten ufremkommelig med bil, sånn som jordveier ofte er i Brasil. Humpete,hullete og veldig støvete pga mangelen på regn. Kona er en overraskende dyktig sjåfør og klarte å manøvrere seg unna de fleste hullene. Jeg liker ikke å kjøre bil her så det overlater jeg til andre. Vi dro i vei litt i seneste laget. Det mørkner fort i Brasil denne tiden av året, det er tross alt vinter så vi fikk ikke lange stunden på dette stedet. Neste gang skal vi reise en god del tidligere. Kanskje med en god bok eller en kjølebag med kalde øl. Hvem vet?

En ting man må ha nedi Brasil, spesielt hvis man skal tilbringe tid på stranden og det er brasilianske slipperser, eller Havaianas som de også blir kalt. Det var faktisk det første jeg kjøpte når jeg landet nedi her og jeg betalte 19real for dem(ca38kr). Hjemme i Norge har jeg sett dem til rundt 300kr. Idag fikk jeg endelig brukt for dem.

Det var så og si ingen på stranden, bortsett fra en ensom fisker som sto og fisket med nett og en eierløs hund som sprang rundt på egenhånd. Passer meg utmerket, jeg er ikke så sosial av meg uansett så dette stedet falt virkelig i smak. Bølgene virket heller ikke så store. Mange strender har både høye bølger og kraftige understrømmer som kan dra deg med ut til havs. Det har skjedd mange drukningsulykker på denne måten. Det er vanskelig å vite om det er skummelt å bade her eller ikke før man faktisk går litt uti vannet. Det sto et varselskilt ved inngangen til stranden at det ikke var livreddere på dette stedet så man bør nok være litt forsiktig.

En fisker som prøver fiskelykken.Han brukte ikke vanlig stang,men kastet ut med nett fra strandet.

.Jeg hoppet ikke uti for å teste badevannet. Jeg sjekket bare temperaturen med tærne og til å være vinter så var vannet forholdsvis varmt. Jeg får manne meg opp å ta noen svømmetak neste gang jeg reiser på denne stranden, men da blir det tidligere på dagen når sola er oppe. Sola går ned like etter 17.00 på vinterstid så man må være litt tidligere ute en vi var i dag for å gripe dagen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: