Reising og Korona

Da har jeg endelig kommet frem til mitt andre hjemland Brasil. Det var egentlig på tide. Turen til Norge som kun skulle vare noen uker ble til flere måneder pga pandemien vi nå befinner oss i. Det får man ikke gjort så mye med og selv om kanskje Brasil topper forskjellige statistikker på smitte og dødsfall tok jeg sjansen og dro allikevel.

En mer eller mindre tom Gardermoen flyplass. Det er ingen tvil om at korona har stoppet reiselysten til nordmenn.

Jeg bestilte billetten samme uka som jeg dro, og flyet lettet fra Gardermoen Lørdag ved 11 tiden. Jeg fikk minimalt med søvn natten før avreise pga den intense varmen som har vært i Norge de siste ukene. Jeg sover ofte ikke så godt før en flyreise uansett temperatur. Jeg er alltid livredd for å forsove meg å miste flyet, selv om jeg aldri noengang har gjort det tidligere. Flyreisen tok jeg med selskapet KLM, og kostet i overkant av 10tusen. Ikke den billigste billetten, men med kun et flybytte i Nederland og en total flyreise på 16timer slo jeg til uansett. Selskapet KLM byttet om billetten før avreise så jeg måtte ha et ekstra flystopp i Sao Paulo før jeg kom meg til Rio de Janeiro. Flyavgangen fra Amsterdam ble også gjort om så jeg måtte vente 8timer i Nederland istedet for 3timer. Totalt flytur ble da litt mer en 30 timer. Jeg hoppet ikke av glede når jeg fikk den beskjeden.

På Gardermoen var det faktisk helt stille. Det var mer eller mindre en tom flyplass og det virket som det var like mange som jobbet der som det var reisende. Jeg så selvfølgelig noen, men de brukte hverken maske eller holdt den 1meters avstanden som regjeringa forlanger. Var faktisk en god del sløvere en jeg hadde innbilt meg på forhånd. Jeg måtte vise frem bevis på at jeg hadde oppholdstillatelse for at de skulle slippe meg av gårde, noe jeg gjorde hele to ganger. Vet ikke om det var pga at jeg skulle til Brasil eller om det var for at returbilletten ikke er før til neste år. På flyet måtte alle bruke maske, noe jeg hadde kjøpt i forveien. Man fikk de ikke utdelt.

På utsiden av Amsterdam flyplass

Noen timer senere landet jeg i Amsterdam, Nederland. Her var det plutselig en god del strengere. Alle måtte bruke maske inne på flyplassen, noe de fleste reisende også gjorde. Jeg måtte vente 8 timer på neste fly så det ble altfor mange sigaretter utenfor flyplassen. En uvane jeg forlengst burde kvittet meg med. Det kom ei dame fra en eller annen religion som ville gi meg en bønn for nettopp å hjelpe meg med dette røykesluttet, men jeg sto pent over. Jeg foretrekker Nicorette tyggegummi eller eventuelt plaster før jeg prøver bønn, religion, hypnose eller hva det måtte være.

Flyet fra Nederland til Sao Paulo var en av de beste flyopplevelsene jeg noen gang har hatt. Selv om man alltid måtte ha på seg maske og man fikk et måltid mindre pga korona og det heller ikke ble servert alkohol eller denslags ombord var nesten hele flyet tomt. Jeg hadde hverken skrikende barn ved siden av meg eller middelaldrende damer som dynker seg ned med parfyme så jeg får pusteproblemer ved min side. Jeg hadde hele seteraden for meg selv og den brukte jeg som seng og sov mesteparten av turen. Våknet opp i ny og ne for å sette meg opp i stolen, ta på meg belte de gangene det var turbulens.

En foreløpig tom flyplass i Sao Paulo ved 5tiden på morgenen,men det kom mange flere etterhvert

Når jeg landet i Sao Paulo var det veldig strengt. Her var det vakter som fulgte med om du brukte maske og om du holdt avstand ifra de andre tilreisende. Når jeg landet ved 5tiden om morgenen var det få folk, men det dukket opp flere og flere utover dagen. Det var også store beholdere med alkohol man kunne vaske seg på hendene som var hengt opp rundt omkring på flyplassen. Etter mye venting, litt internett klikking, kaffe og mat var det siste flytur igjen. Denne gangen med selskapet Gol, som tok meg med videre til Rio de Janeiro. Den turen tok under en time og hele flyet var fullstappet med Brasilianere. På flyplassen ventet min vakre kone og nå er vi begge sammen igjen i hjemmet vårt i Buzios, Det er fullt mulig å reise i disse koronatider, man må bare ta noen forholdsregler og ha litt bedre tid.

God Tur!

Reklame

2 kommentarer om “Reising og Korona

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: