Endelig er flybilletten bestilt

Da er turen endelig bestilt og avreise er til helga. Fikk noen reisetips om at bl.a KLM
flyselskapet har stabile flyvninger. Jeg er litt bekymret pga Korona og er litt spent på hva slags tiltak flyplassene og flyselskapene har.Meningen var å vente med å reise til viruset hadde roet seg, men ser ut som det drar ut lengre og lengre. Kona venter nedi Brasil og hun får heller ikke lov til å komme hit pga UDI regler uten at jeg er bitter av den grunn. De har vel sine grunner, men stusset litt over at de gjør det så vanskelig for folk fra Brasil og Sør-Amerika.

Baggen pakket jeg en god stund i forveien med splitter nye klær fra forskjellige billige klesbutikker her hjemme. Klærne som så mye annet er faktisk en god del billigere i Norge, kvaliteten er bedre også. Da ble det å oppgradere garderobeskapet den tiden jeg var i Norge for denne gang før jeg igjen legger ut på en lengre utenlandsopphold til Brasil. Jeg fikk også streng beskjed av en 6år gammel brasiliansk gutt som er i familien til kona at jeg måtte kjøpe med 5glass med Nutella pålegg til han. Prisen på ei nutellakrukke var visst meget høy i Brasil ifølge guttungen. Jeg har ikke personlig sjekket prisen, sånt søl spiser jeg nemlig ikke, men velger å tro på han. Da ble det 5 Nutella krukker i baggen, en plass jeg egentlig kunne brukt til noe annet. Det eneste problemet var at jeg pakket baggen før jeg bestilte billetten og den jeg kjøpte kunne ikke ta med innsjekket bagasje!! Mye styr det har blitt med bagasje. Før kunne jeg lett ta med et par 32kg bagger uten ekstra kostnad og denne gangen kan jeg kun ta med en liten reisebagg. Jeg får kjøpe noe sjokolade på taxfreen til gutten å håpe han tilgir meg. Mesteparten av klærne får jeg legge igjen.

Jeg fikk også bestilt noen ekstra kredittkort jeg tar med i reserve. Kortsvindel har jeg blitt utsatt for flere ganger nedi Brasil og denne gangen tar jeg mine forholdsregler. De datt omtrent nedi postkassen samtidig og når jeg gikk dit får å hente kortene hadde det allerede kommet et vepsebol inne i kassen. Jeg liker ikke veps og jeg kviet meg lenge for å stikke hånda nedi for å hente brevene, men etter tid og stunder mannet jeg meg opp. Jeg fikk til og med vepsen med på bildet der den skulle inn igjen til bolet sitt. Jeg ødela selvfølgelig ikke hjemmet hans fordi jeg vet at neste gang noen skal etter posten er det broren min som åpner postkassen. Jeg har bodd hos han mens jeg har vært i Norge og dette er min måte å takke for oppholdet på.

Denne krabaten hadde bygd seg et fint hjem i postkassen

Neste blogginnlegg kommer fra Brasil når jeg har landet, eller hvis jeg får landet. I disse Koronatider kan jo flyvninger bli både forsinket og kansellert.

Reklame

2 kommentarer om “Endelig er flybilletten bestilt

  1. Lykke til med reisen til Brasil ! Hvor i Brasil går reisen ?! Regner med at du har tengt hvordan du skal organisere det om du får korona og må være i karantene . Forstår at en kjangser på å reise med familie i Brasil . Håper å plukke opp noen hint til jeg reiser ned selv .Likke til !

    Liker

  2. Takk for det.Reisen går til Buzios først,men skal prøve å få til en tur til Petropolis også.En fjellby 70km fra Rio de Janeiro.Tror det er vanskelig å reise mye rundt nedi der om dagen.Man må bruke maske overalt og mange byer er stengt av politiet pga Korona.Jeg må i karantene 2uker hvis jeg ikke tar helt feil.Kona er nedi der og kan disse reglene noe bedre

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: