Reise til Armação dos Búzios

Buzios eller Brasils St Tropez som den også blir kalt er byen jeg holder til når jeg befinner meg i Brasil. Byen ligger 17mil unna Rio de Janeiro og tar rundt 4timer med buss for og komme hit. Bussen går fra GIG flyplassen fra Rio og koster rundt 200lappen. Her bor jeg sammen med min vakre kone i en bydel ved navn Tucuns. Her har vi gangavstand til Tucuns stranda selv om vi sjeldent går dit. Strandliv er mest for turister og ikke for de fastboende som bor like ved.

Tucuns stranden som ligger et godt stykke utenfor sentrum.Den er ofte ganske folketom,men denne dagen var det noen besøkende her.

Turister er det nok av i denne byen. Var opprinnelig den franske skuespillerinnen Brigitte Bardot som tok en ferietur til byen i 1964 med papparazzier på slep som gjorde om byen til den turistbyen den er i dag. Det er også reist en bronse statue av henne i byen til ære for henne.

Over 1million turister strømmer hit hvert år, og de fleste av dem kommer fra Desember til februar måned. Er i disse månedene felles og skoleferien pågår.
Er kun 40tusen fastboende her til vanlig og det går kun en hovedvei inn til byen. Da sier det seg selv det blir mye køkjøring for å komme seg inn og ut av byen når høysesongen er her. Matbutikkene går ofte tom for varer også. Man må ofte reise til nabobyen Cabo Frio for å handle. Men det har seg jo sånn at de fleste livnærer seg av turistene pga pengene de legger igjen så man får være takknemlige for at de tar turen, selv om de kan være litt slitsomme der de raver rundt etter altfor høyt alkoholinntak og prøver å holde en samtale med forbipasserende med en blanding av spansk/portugisisk. Kommer utrolig mange Argentinere hit. Byen ligger ikke så veldig langt unna grensen til Argentina og mange av hotellene og gjestgiveriene er også kjøpt opp av rike Argentinere. De investerte mye penger i denne byen, helt til landet gikk konkurs på 90tallet.

For de som har lyst er det fritt fram å leie seg en Buggy eller strandbil for å cruise rundt i byen i det varme været

Armação dos Búzios er ifølge mange reportasjer en av de mest populære reisemålene i hele Brasil noe man også ser på boligprisene som stiger i takt meg folketallet. Det siste 10året har Buzios hatt en tilvekst på 50% i folketall og en bolig på kjente turistplasser koster nå idag flere millioner. Byen har over 20vakre strender og i sentrum er det en flust med nattklubber som har mer eller mindre døgnåpent, særlig under høytiden. Går man i sentrum en tidlig søndagsmorgen ser man ofte en eller annen sover av seg gårsdagen rus på en tilfeldig benk. Men pga lav kriminalitet er det ikke så farlig,selv om levra for kjørt seg. Prisene på å spise ute og ligge på hotell er dyrt her, så sant man ikke reiser i lavsesong. Det er ikke så veldig mye billigere og ligge på hotell her eller spise mat ute på restaurant enn det er hjemme i Norge. Den brasilianske valutaen Real har jo synket mye i verdi i forhold til den norske krona de siste årene, og det utgjør selvfølgelig en vesentlig forskjell på pris til nordmenn som reiser hit for å bruke norske penger. For nordmenn har det nok ikke vært noe billigere å reise til Brasil en det er akkurat nå.

En av strendene i nabolaget Joao Fernandes.En av de mest populære stedene i Buzios,men prisene er deretter

Klimaet er tropisk og temperaturene kan ofte passere over 40grader midt på dagen i sommermånedene des-april. Natterstid faller gradene en del,men ligger ofte rundt 30grader. Det gjør ingenting så lenge man har Air Condition på soverommet. Mye av naturen er fredet så man kan fint komme seg litt vekk fra folkemengdene i sentrum for å ta lange kveldsturer i fjellene eller villmarka som befinner seg rundt denne lille byen. Det er ikke alltid man trenger å gå så lenge før man treffer på både øgler og slange. Blir man bitt av sistnevnte så ligger det et velfungerende sykehus i byen. Jeg snakker av erfaring. Jeg ble liggende der ei natt for en tid tilbake med skikkelig matforgifning.

Reklame

8 kommentarer om “Reise til Armação dos Búzios

  1. Jeg har bodd i Buzios sammenhengende i 15 år – og aldri opplevd matmangel her. Populasjonen er nok også overdrevet i ovenståënde. Fastboende er nærmere 30.000.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: