Brasils dyreliv

På stedet jeg bor i når jeg er i Brasil er det ofte man kan få øye på forskjellige dyr. Brasil har et rikt dyreliv som de fleste land med tropisk klima har. Jeg husker jeg skvatt til første gangen jeg så ei øgle. Nå idag har jeg sett såpass mange av de så jeg reagerer ikke så mye på de lengre. De er fortsatt en fascinerende dyreart og jeg har fått tatt noen bilder av de når jeg tilfeldigvis har gått rundt i nabolaget jeg bor i. De er ganske raske og stikker av fort. Det er vanskelig å få tatt et bra bilde av de uten speilreflekskamera som kan zoome inn på lang avstand. De spiser kun planter og insekter, tror jeg? De gjør ihvertfall ikke oss mennesker noe så man trenger ikke å bekymre seg for noe øgleangrep med det første.

Det andre dyret var det kona mi som har tatt bilde av. Vi hadde et lite hårete dyr som pilte rundt på vaskerommet en periode. Det var ingen som fikk has på den, men kvinnfolka i huset var enige om at det var ei svær rotte. En morgen lå den å halvsov i skittentøykurven når kona skulle vaske klær. Til vår stores overraskelse var det faktisk en gambá. Et vilt dyr som ofte stikker rundt i hagen min på natta og stjeler frukt fra trærne. Denne hadde tydeligvis bosatt seg i kurven med klær og den våkna knapt selv om vi veltet hele kurven med klær utover gulvet. Den trasket halvsøvnig ut selv gjennom døra og stakk tilbake til naturen på egenhånd. Får håpe det går bra med den selv om vi ikke ville ha den boende hos oss.

Det siste dyret jeg tok bilde av var ei and som kom på besøk. Det er kanskje ikke noe spesielt med det dyret bortsett fra at denne anda ikke kan fly. Hvordan den kom seg opp på taket mitt skjønner jeg fortsatt ikke den dag i dag. Det ble ihvertfall et utrolig fint bilde jeg fikk tatt der den poserte på taket 3 meter over bakken.

Hvordan denne anda kom opp på taket vet jeg ikke ettersom den ikke kan fly

2 kommentarer om “Brasils dyreliv

  1. Koselig innlegg ! Hvor er dette i Brasil ? Selv er jeg nylig pensjonist og venter på Korona slutt å utnytte pensjon med mange lange ferier i Brasil ! Om alt blir som før blir reisen Rio Bahia og nordover

    Sendt fra min iPad

    Liker

    1. Takk for det.Armação Dos Buzios heter byen.En liten turistby utenfor Rio De Janeiro.Skal skrive en artikkel om byen senere.Jeg tror alle venter på koronaslutt,men ser dårlig ut nedi Brasil nå.Mye strengere der foreløpig en det er i Norge.Blir bøtelagt om man går ut uten maske bl.a.Bahia og nord i Brasil har jeg aldri vært.Kanskje jeg må vurdere en tur dit når landet åpner opp igjen

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: