Brasilianske Serier

For de som har Netflix, og det gjelder for de fleste av oss har det dukket opp en del gode brasilianske serier der. Hvis man ser på brasilianske serier med portugisisk undertekst hjelper det utrolig mye når man kontinuerlig jobber for å lære og forbedre et nytt språk.

irmandade

Jeg begynte å følge med på serien Irmandade. Den serien kan jeg virkelige anbefale. Filmen har en del gateslang og uttrykk som jeg har trøbbel med å skjønne. Gateslang kalles for «Giria» i Brasil og man hører det ofte fra folk som henger i gatene. Det er litt slitsomt å stoppe filmen for å bruke google translator for å forstå uttrykkene. Man kan jo alltids bruke norsk eller engelsk undertekst, men da vil det ikke forbedre portugisisken min føler jeg. Serien var fortsatt utrolig bra.

Bandidos na tv

Bandidos na TV er en dokumentar serie basert på reelle fakta om kriminalitet. Serien handler om den brasilianske TV-programlederen og politikeren Wallace Souza, anklaget for å ha beordret en serie drap for å forbedre publikums rangeringer for det populære TV-programmet Canal Livre. Den serien ble jeg så skremt og fascinert av at jeg så igjennom serien på et par dager. Nyhetene spredde seg verden rundt når saken kom frem i lyset. Var han egentlig skyldig?

O Mecanismo

O Mecanismo er også en annen bra realistisk serie.
Serien er inspirert av undersøkelsene av Operation Lava jato.
Operasjon Lava Jato er et sett av undersøkelser som pågår av Federal Police of Brazil, som serverte mer enn tusen ransakelser om etterforskning og beslag, midlertidig arrestasjon og forebyggende arrestasjon med sikte på å etterforske en ordning for hvitvasking av penger som håndterte milliarder av reais i bestikkelser.

Den andre sesongen ligger også ute på Netflix. Den tror jeg sannelig jeg skal starte på nå

Reklame

2 kommentarer om “Brasilianske Serier

  1. Hvis du likte Irmandade kommer du også til å like Impuros, samme sjanger, beste brasilianske serie jeg har sett. Tror ikke den har kommet på netflix enda, men hvis du leter litt på nettet finner du. Begynner nå på Bandidos na TV, takk for tipset.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: