Reise til Cabo Frio

En av mine desidert favorittbyer må vel være Cabo Frio. Ihvertfall hvis jeg regner med alle strandbyene jeg har vært innom i årenes løp i Brasil. Med sine 200 000 innbyggere er den akkurat passe stor for en nordmann født og oppvokst på landsbygda i Norge. Hvor mange som stikker innom her på høysesong des – april vet jeg ikke, men har møtt på turister fra alle verdenshjørner. Det er ikke rart, med tanke på hvor vakker byen er. Byen ligger 15mil unna Rio de Janeiro og har hyppige bussavganger for reising mellom byene. Byen er også lett og komme til, den har sin egen internasjonale flyplass. Den er ikke av de største så avgangene er nok ikke så hyppige. På flyplassen ligger det også en politistasjon. Er dit man må gå for å søke oppholdstillatelse, noe jeg stolt fikk for en stund siden.

Den vakre stranden Praia Do Forte

Cabo Frio har noen av de vakreste strendene i Brasil. Praia do Forte, den mest kjente, er en attraksjon for turisme pga sin hvite sand og det krystallklare vannet. På denne stranden ligger også Fortet São Mateus, et historisk monument som ligger i det ene hjørnet av stranden, som i koloniseringsperioden forsvarte kysten fra utenlandske invasjoner og pirater. I tillegg til Praia do Forte, har Cabo Frio følgende strender: Brava, Peró, Japones, Dunas, São Bento, Foguete, Siqueira og Conchas. Jeg har vært på mange av de og jeg kommer til og skrive mer og vise bilder om de senere i egne bloggartikler på nettstedet mitt.

Fortet São Mateus.i dag kan man stikke innom for å se fangehull og kanoner som forsvarte byen mot pirater

De fleste oppholder seg som nevnt over på den store vakre stranden Praia do Forte.
Det kan ofte være kald vind på stranden og det er lett å glemme å smøre på seg solkrem når man ikke kjenner hvor sterk sola egentlig varmer. sovnet på denne stranden etter jeg hadde vært på nattklubb hele kvelden før. Jeg våknet brått opp av en intens svie på leggene mange timer senere. Jeg trodde først jeg hadde blitt spist levende av noen insekter, men det var sola som hadde brent vekk mesteparten av huden mens jeg sov av meg fylla fra natten før. Jeg klarte knapt å bøye beina pga smerter noen dager etterpå. Spesielt gå i trapper ble en prøvelse. Husk solkrem!!

Kanalen.Det var her jeg møtte kona for første gang for mange år siden.På kveldene er det ofte folk som fisker på dette stedet.Jeg har aldri fått fisk her,men jeg fanget ihvertfall kona mi her for snart 10 år siden

Jeg møtte også hun som ble min fremtidige kone i denne vakre byen og det er nok kanskje derfor byen har sin egen plass i mitt hjerte.

Det står ofte om kriminalitet i avisene noe det er mye av i de fleste byer i Brasil. Man må alltid ta noen enkle forholdsregler. Hvis man går rundt i sentrum er man trygg hele døgnet. Det er man også hvis man tilbringer late kvelder på stranden. Man må bare unngå bortgjemte mørke bakgater så trenger man ikke bekymre seg. God tur

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: