Reise til Arraial do Cabo

Den tidligere fiskerlandsbyen Arraial do Cabo har idag blitt en by som hovedsakelig livnærer seg på turister. I sentrum er det et flust med små gjestgiverier som er klare for å losje turister. Og at turistene kommer til denne byen er ikke så rart. De vakreste strendene i verden ligger i denne byen. Det bor ikke flere en rundt 30 000 fastboende her, men det kommer fort 500 000 turister hit årlig. De fleste som kommer hit tar nok buss eller taxi fra flyplassen i Rio De Janeiro. Byen ligger 16mil unna Rio så turen er overkommelig.

En av byens mange strender. Bildet er tatt i fra en turistbåt

Noen av de vakreste strendene må man gå et stykke for å finne. Gjerne på en sti eller over et eller annet fjell. Det er ofte noen som jobber der som kan guide deg frem til stedene hvis man ikke er godt kjent. Og selv om man blir litt sliten av å gå i oppover fjell og smale stier i varmen, så er det absolutt verdt turen når man endelig kommer frem. Bare husk å ta med nok vann.

Køen foran turistbåten.Vi trengte ikke vente så lenge

For de som ikke er så aktive så kan man også ta behagelige båtturer her. Du finner ofte folk som selges turene rundt omkring i byen. Ofte gir selgerne litt høy pris først. Det er en del å spare hvis man har prute ferdigheter. På båtturene blir man ofte servert den alkohol fyldige drikken Caipirinha og man får sett de vakreste strendene uten å måtte gå til dem. Båtene stopper selvfølgelig så man får tid til både ta en dukkert og knipse bilder.Men vær forsiktige med Caipirinhaen. De sparer ikke på hverken Cachacaen eller Vodkaen her så den går fort rett i hodet i denne intense varmen. Man skal tross alt klare å svømme tilbake til båten også.

Bilde av favelaen tatt fra gaten

De siste årene har innbyggertallene steget betraktelig i de fattige favelaene i byen og det er ofte man leser om kriminaliteten som har vokset seg frem i byen. Jeg har aldri vært borti noen episoder når jeg har gått rundt i byen, men jeg har aldri vært her så ofte på kvelds og natterstid heller. Er ofte da de uheldige episodene har skjedd og har med det ødelagt litt av rykte om denne flotte byen. Det er veldig lett å få øye på gater man ikke skal ferdes i uansett. Man ser de er nedslitte og at det henger folk der av ymse slag, men kommer man rett fra en bar med litt for mye innabords glemmer man ofte å ta forholdsregler.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: