Brasil`s Gatehunder

Det finnes utrolig mange gatehunder i Brasil, og mange av de befinner seg i området hvor jeg bor. Det er ikke noe galt i disse hundene. Ofte er de ganske folkeskye der de leter etter mat. Har aldri møtt noen som er aggressive enda. Noe trøbbel kan de fortsatt gi. De velter ofte søppelkasser på natterstid og sprer søppel overalt når de er på leting etter mat. Det er ofte jeg har våknet på morgenen for å rydde opp etter disse hundene.

En løshund på stranden på jakt etter mat

Jeg synes fortsatt de har sin sjarm, selv om jeg synes litt synd på dem der de går rundt møkkete og leter etter noe å spise. Noenganger er de også skadet og det er ingen som tar noe ansvar eller bryr seg noe om dem. Ofte blir de ihjel kjørt, andre ganger dør de på naturlige måter. Jeg bruker å trøste meg med at de ihvertfall ikke trenger å fryse nedi her. I dette varme klimaet finner de alltid et varmt sted å sove uansett. Det er også veldig enkelt å bli kvitt mat og beinrester nedi her. Jeg bruker alltid og bare legge matrester utenfor huset der vi bor og maten er alltid borte til dagen etter. I det siste har de begynt å gjøre fra seg rett utenfor hjemmet vårt. Jeg må nok begynne å mate de litt lengre vekke fra tomta. Det er uansett ikke så veldig mye jobb å sope opp etter de. Hundemøkka tørker fort i varmen.

Det er ulovlig å ha med hunder på stranden,men disse to gatehundene brydde seg lite om det

Man har ikke lov til å ta med hunder på stranden i Brasil, noe som utrolig mange blir fornærmet for. Det er faktisk en grunn.De kan gi fra seg en sykdom som heter Zoonoser. Zoonoser er betegnelsen på infeksjonssykdommer som overføres fra mennesker til dyr og omvendt. Hvis man fortsatt tar med hund på stranden kan man bli bøtelagt med opptil 1600 real. Om regelen opprettholdes skal være usikkert. Jeg har aldri hørt at noen har blitt bøtelagt nedi her.

Det sies at hunden er menneskets beste venn, men er mennesket hundens beste venn? Det er vanlig å gå til anskaffelse av hund, men mange av de ender opp på gatene når eieren forlater dem til seg selv fordi de går lei kjæledyret. I Brasil regner man med at det eksisterer 20 millioner gatehunder. Disse hundene har 3 ganger så lav levetid som andre hunder pga dårlig behandling fra mennesker, sykdom og overkjørsler. Brasil har ingen effektiv lovverk for å beskytte hundene som eksistere i mange andre land. Man får bare håpe at fremtiden blir bedre for Brasils gatehunder og at det kommer et lovverk så det ikke blir flere av de på gata. I mellomtiden får jeg bare fortsette å gi mat til de jeg har mulighet til å hjelpe og oppfordre andre til å gjøre det samme.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: