Reisen går videre til strandbyen Ubatuba

Etter utchecking av gjestgiveriet vi har hatt mange fine dager på var det på tide å si farvel til Paraty. Det blir nok et lite savn å reise fra dette stedet, men vi ble enige om å besøke en annen by ikke så langt unna med navn Ubatuba. Vi hoppet på første buss fra Paraty busstasjonen og dro videre på reisen. Ubatuba er en annen strandby som ligger ca 1,5 t unna med buss. Byen ligger i en annen delstat som heter São Paulo og har 91 824 innbyggere. Ifølge kona skal det være en flott by og mange reiser dit på ferie for å slappe av, spesielt folk fra storbyen São Paulo, som er hovedstaden i delstaten ved samme navn.

Etter mye om og men kom vi inn til gjestgiveriet tilslutt. Vi fikk en bra pris etter litt pruting, 730 real for ei uke. Skal ikke påstå rommet vi fikk var noe luksuriøst. Var ingen vinduer der bortsett fra et lite et på badet og de grå veggene virket veldig fengselsaktig. Det var noen utskjæringer fra steder i Rio de Janeiro de hadde dekt veggen med, noe jeg synes var rart ettersom Ubatuba som nevnt ligger i delstaten São Paulo.

Lukta litt mugg av madrassene som lå i køyesenga ved siden av oss og heldigvis slapp jeg å ligge på den. Kona hatet stedet fra første sekund, men vi bestemte oss for å gjøre det beste ut av situasjonen. Fellesarealet utvendig var helt klart godkjent. Utegrill og et lite basseng som gjestene kunne benytte seg av. Det var nok av sitteplasser også og den lille stekeovnen og kaffetrakteten på den store kjøkkenbenken ble begge flittig brukt.

Beliggenheten var det ingenting og si på. Gjestgiveriet lå ikke langt unna stranden Praia Grande. Grande betyr stor og stranden la ikke skam på navnet sitt. Stranden var helt enorm og det var nok med turister og strandselgere som gjorde sitt for å tjene sin dagslønn.

Vi var nok litt sent ute for sola hadde akkurat gått ned, men vannet var fortsatt veldig varmt. Vi var ikke lenge på stranden ettersom det begynte å mørkne, men livet tok seg opp veldig på gaten som gikk ved siden av stranden. Vi tok en burger ved en av de flere foodtruckene som var parkert etter veien før vi avsluttet kvelden inne på kjøpesenteret som også lå på samme sted.

Senteret så lite og stusselig ut utenfra, men det virket så utrolig stort innvendig. De hadde virkelig klart å stappe utrolig mye juggel og forfalskede merkeklær på et forholdsvis lite område.

Var mye billig saker der også. Jeg kjøpte bl.a en Adidas shorts for 60kr og kona kjøpte en haug med andre ting jeg ikke orker å ramse opp. Ubatuba imponerer selv om sovestedet var av det lugubre slaget.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: