Brasil i sol og skygge

Har lest ferdig den andre boka av Arne halvorsen. Den fikk jo elendige anmeldelser og terningkast 2 av VG. Jeg hører ikke så mye på anmeldelser uansett og kjøpte boka fordi jeg synes den første jeg leste av forfatteren var så bra skrevet og interessant.

Denne boka er ikke på høyde med den første boka for min del. Den inneholder litt for mye politikk til det. De første 100 sidene er mer eller mindre kun om politikk og om de tidligere presidentene lula og dilma. Det blir litt for uinteressant lesestoff i lengden når forfatteren dedikerer så mange sider kun til politikk. Var faktisk et par perioder jeg hadde mest lyst til å legge fra meg boka pga den spede starten eller bare hoppe over de første kapitlene. Hvis man liker utenlandspolitikk fra Brasil er det jo fint for de leserne,selv om jeg ikke er en av de.

Når man kommer til de senere kapitlene i boka har forfatteren ingen sammenheng i det han skriver. Man hopper fra et sted til en annet, først er man i Rio så i Natal så tilbake til Rio og det er ikke noe sammenheng i noe som helst. Boka tar for seg altfor mange forskjellige saker og hendelser om Brasil også. Boka inneholder temaer som kunne blitt brukt til å skrive 20 forskjellige bøker, satt sammen i ei diger smørje. Alt fra turisme, barnearbeid, rike steder fattige steder, inntekt som forandrer seg hele tiden avhengig av hvor forfatteren befinner seg i landet og en hel haug med andre temaer som jeg ikke orker å ramse opp. Denne boka gjorde meg bare sliten og det skal godt gjøres å lese mer en 10-20 sider av gangen.

288 sider med altfor mange usammenhengende temaer. utgitt 2014. Den eneste grunnen til at jeg orket å lese den ferdig er fordi jeg sitter i karantene og kan ikke gå ut døra pga koronaviruset. Boka passer bra til en fengselsinnsatt med altfor mye fritid.

Forfatteren har også et eget kapittel om «de jordløse» eller movimento sem terra organisasjonen som vil ha mer jordbruk for å klare og overleve. Det samme kapittelet hadde forfatteren i den første boka i : Kampen om Amazonas også. Han har i tillegg mange artikler om Amazonas, de samme artiklene er også i den første boka jeg leste fra samme forfatter.

Denne boka var skuffende og det er bare å styre unna.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: