Praia do Peró

Peró er et annet nabolag i Cabo Frio. Stedet ligger 5km unna sentrum, men er absolutt verdt turen å stikke innom. Jeg har aldri vært der før og ble overrasket over hvor vakker stranden i Peró var. De fleste strender er som kjent vakre i Brasil, men denne likte jeg utrolig godt. Ifølge Wikipedia er den også den reneste stranden i byen, noe jeg fort la merke til når jeg var der. Her var det ikke noe søppel noe sted. Det kan hende fordi den enorme stranden kun hadde noen få strandbarer og de var stengt når vi var der. Den var meget enkel å finne igjen også. Det var godt merket fra veien hvor man skulle gå for å komme frem på den smale stien som førte oss til stranden. Det går en bilvei frem til stranden også, men den tok ikke vi.

Jeg måtte selvfølgelig prøve badevannet når vi var der, og jeg var den første av oss som hoppet uti. Vannet var litt kaldt til å begynne med, men når man endelig har kommet seg under vannet og tatt en skikkelig dukkert så var vannet mer behagelig med en gang. Lett for å være sånn. Går man sakte uti er det bare å pine seg selv, bedre å bare hoppe i det å få kroppen fortest mulig under vann å få det unnagjort.

Bølgene var ikke noe høye så dette er ikke en strand man kan surfe på, men at det er et ideelt sted å ta med hele familien sammen med småbarn er det ingen tvil om. Det var veldig langgrunt å jeg måtte gå ut ganske langt for å ta en dukkert og noen svømmetak. Det var heller ingen sterke understrømmer som potensielt kan dra deg med ut til havs, så her kan man bade uten å sette livet på spill. Det er ikke alle stedene man kan det på.

Et skilt foran et hotell like ved stranden. De får nok mye gratis reklame når folk tar bildet ettersom hotellets navn sto like bak skiltet. Jeg tok ikke med hotellet på bildet, selv om det så veldig eksklusivt ut. Jeg vil ikke gi reklame til et sted jeg selv ikke har sovet på og opplevd. Men å sette et skilt foran inngangen var uansett et smart og litt utspekulert triks av hotelleieren.

Etter et par timer på stranden, med mye sol og mye bading var det på tide å gå hjem. Jeg bruker aldri å være mer enn et par timer på strendene før jeg går for å gjøre noe annet. Det er ikke helt bra for min hvite hud å ligge i sola altfor lenge om gangen, selv om det er utrolig behagelig noenganger. Kona er litt mer heldig, hun er mørkere i huden og har lett for og sovne når vi tilbringer tid på diverse strender. Jeg kan varmt anbefale denne stranden, spesielt barnefamilier. Her er det hverken høye bølger eller det blir brådypt som kan bli et problem mange andre steder. God tur!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: