Presidenten til Brasil

Presidenten til Brasil Jair Bolsonaro ,Brasils kanskje mest hatede og elskede person på samme tid avhengig av hvem du spør ,forlanger alle skolene igjen åpne og alle menneskene tilbake på jobb.Har vært mye oppstyr rundt han siden han på en presse
konferanse Onsdag 25 mars kalte Korona viruset en vanlig influensa.Det har herjet med beskyldninger mot hans mentale helse , bøttevis med fakenews og han har blitt kalt gjentatte skjellsord i sosiale medier jeg ikke skal gjengi her.
En ting er sikkert.Presidenten på pressekonferansen virket presis,stødig og veltalende og lot seg ikke bukke under av press fra noen hold hverken før eller etter talen han holdt.Kanskje er det en sånn president Brasil trenger?Kanskje vi trenger flere politikere som han?Vinglete politikere som snakker rundt grøten har vi hatt nok av gjennom tidene og Brasils politikk har blitt ganske underholdende.

Bolsonaro tilhører en populistisk, ytterliggående høyrefløy og han ble også knivstukket under valgkampanjen før han ble president i 2018.Han lot seg ikke skremme og nektet og gi etter for hat og voldshandlinger og fortsatte sitt politiske arbeide fra sykesengen til han kom på beina igjen og vant presidentvalget 28. oktober 2018.

Det er mange som mener at det er ikke uttalelsene hans det er noe galt med,men måten han sier det på.Han er veldig rett frem noe som politikerkvinnen Maria do Rosário fikk erfare.Hun hadde kalt han voldtektsforbryter noe han svarte tilbake på direkte sendt tv «du trenger ikke være redd,kvinner som deg fortjener ikke engang og bli voldtatt»
Hendelsen skjedde i 2003 før han ble valgt som president

Han tror heller ikke på klimaforandringer og nedhoggingen av Amazonasregnskogen har tatt seg kraftig opp etter han ble valgt som president.Det er ikke Bolsonario selv som stor bak nedhoggingen ,men private folk som hogger ned områder for så deretter og tenne fyr på restene og bruke de som beitemarker.Blir de tatt regner de med at de ikke får straff uansett pga presidentens klimapolitikk.

Korona viruset

Selv om Korona viruset har kommet til Brasil også ville Bolsonaro åpne landet igjen. Justica Federal gikk ikke med på det å fortsatte og holde landet stengt i minimum 30 dager for reisende fra andre land.Brasil er i en vanskelig situasjon og hva som vil skje med alle arbeiderne som hovedsakelig lever fra dag til dag av turister tror jeg det blir vanskelig og finne en løsning på.Mange av de har heller ikke en registrert jobb,men tjener sin knapt levelige månedslønn som strandselgere,hotellansatte og fra turistnæringen generelt.Alle butikker og kjøpesentre holder også stengt.Til og med de små barene som befinner seg overalt har ikke lov til å holde åpent.

Hva som vil skje i de utsatte favelaene med allerede stor fattigdom vet man heller ikke enda.Problemene står i kø for Brasil,landet med over 200 millioner innbyggere.I følge Presidenten er skadene med og la Korona viruset spre seg mindre en og la folk ende opp uten mat i hjemmene sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: