Koronavirus eller koronavås?

Dette innlegget har ingenting med Brasil og gjøre,men verden forøvrig.Bloggen eller nettstedet mitt om du vil skulle jo handle om nettopp dette store landet jeg besøkte for lenge siden.De fleste av oss sitter i en eller annen form for karantene og komme seg noe sted er ikke så enkelt om dagen.Flyplassene er mer eller mindre stengt og det er vel de fleste butikker også.Man får ihvertfall tid til å reflektere litt om hva som skjer i verden når man blir sittende hjemme.

I følge media så virker det nå som at dette er noe av den verste sykdommen som noen gang har kommet.Kanskje slått av Ebola og Aids.Men er dette viruset virkelig så farlig?

Leste en artikkel om at ca 2 % av de smittede døde av viruset i Kina.Dette var hovesakelig eldre med pusteproblemer fra før.De fleste friske folk som får sykdommen merker knapt at de er syke.Et annet sted leste jeg 1% dødelighet,på samme nivå som en influensa med andre ord.

Kan det være økonomi inne i bildet?Jeg synes det er rart at dette viruset plutselig blir skrevet om som det er den nye svartedauen eller spanskesyken nøyaktig på samme tidspunkt som oljeprisen krakker.Det virker som det er noen der ute som prøver å skape en perfekt storm for å få økonomien til å falle.

Og mens vi vanlige dødelige må komme oss på nav for å få dagpenger eller sosialstøtte så trenger tydeligvis ikke de som er høyt nok oppe det.De kan hente skattepenger med hjelp fra staten i form av finanspakker for å redde de privateide børsnoterte selskapene som eierne har tjent godt på i oppgangstider.Jeg synes også det er rart at selskaper på Oslo Børs,og andre børser for øvrig deler ut utbytte og million lønn til eierne plutselig går tom for penger når et virus kommer?Men er man rik nok trenger man kanskje ikke å ha en sparekonto når det kommer dårlige tider?Med sugerøret rett i statskassa når champagneflaska begynner og bli tom det er visst bare forbeholdt gribbene på Børsen.Nå har de rike 1 prosentene i verden funnet en ny måte å få skattepenger i form av finanspakker til markedet.Skattelette og gratis arbeidskraft fra nav (også kalt arbeidstrening) eller slaveri som er et ord som kanskje passer bedre var dessverre ikke nok til de store bedriftseierne.De skal selvfølgelig også få finanspakker som er finansiert av den allminnelige skattebetaler.

Det mest ironiske med alt dette er alle de arbeiderne som rakket ned på de «snylterne»som gikk på sosialstønad og andre underbetalte stønader nå også ender opp med permitteringer og navstøtte.Regner med de samme folkene
som hang ut «navsnylterne» med hjelp av media koser seg nå som de også kanskje må ut i «arbeidstrening» til den rike elite.

I år 2000 kollapset markedene verden over.Da sprakk den såkalte it boblen.På samme tidspunkt var det også en form for Fugleinfluensa ute og gikk.

2007 kollapset økonomien og børsene verden rundt.Da var det subprime lånene fra Usa som senket børsene verden over.På samme tidspunkt herjet fugleinfluensaen.

i år er det Oljekollaps og Koronavirus som senker markedet.

Mener du fortsatt at alt er tilfeldigheter?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: