Hvor lenge vil dette koronaviruset vare?

Jeg sitter fortsatt fast i Norge. Man blir jo bedt om å holde seg mest mulig innendørs av frykt for Koronaviruset. Noe som er fryktelig vanskelig når reisefeberen forlengst har kommet.

Jeg som har lagt på si noen surt oppsparte kroner som jeg hadde tenkt å bruke på å reise til forskjellige steder i Brasil. Hvor lenge vil denne virusepidemien vare? Blir flyplassene stengt også snart? Noen som vet?
Jeg tenker litt fram og tilbake om jeg bare skal reise å satse på det beste, men vil ikke være den personen som ikke bryr seg om helseadvarsler og reiser uansett. Hvis jeg hadde fått viruset hadde jeg nok sannsynligvis overlevd. Jeg har ikke en så høy alder. Jeg hadde fått veldig dårlig samvittighet hvis jeg faktisk bare hadde dratt, blitt syk og da vært med og spredd denne epidemien som vi nå befinner oss i. Selv om jeg hadde overlevd, er det ikke sikkert de eldre jeg kunne ha smittet hadde kommet like heldig ut av det, eller andre folk med et litt dårligere imunnforsvar.

Viruset har visst kommet til Brasil også, ifølge brasilianske nettaviser. Da er man slett ikke trygg om man reiser rundt nedi der heller. Sitte i karantene i Brasil eller bli sengeliggende på et brasiliansk sykehus frister lite. Det er vel kanskje ikke noe verre å ligge der med Koronavirus enn noe annet sted, men jeg foretrekker nok å bli liggende på et norskt sykehus hvis uhellet først er ute.

Et gøyalt illustrasjonsbilde av en brasilianer i karantene
Et gøyalt illustrasjonsbilde av en brasilianer i karantene

Kan det være at aviser og nyheter overdriver situasjonen? Kan det faktisk bare være omtrent som en vanlig influensa? ikke vet jeg. Har jeg lært en ting i løpet av livet er det at det ofte ikke er så lurt å sitte og lese om sykdommer på internett. Altfor ofte ender man opp med den ene symptomen etter den andre og neste stopp er kirkegården. Nei, det er nok bedre og bare se hvordan tiden i fremtiden utvikler seg. Det meste som skjer i verden får man som regel til syvende og sist ikke gjort noe med uansett.

Noen forholdsregler skal jeg nok ta, men jeg har ikke noen planer om og hamstre inn boksemat, bure meg inne på et bomberom og sitte der med en aluminiumsfoliehatt på hodet riktig enda. Brasilturen derimot vil jeg nok utsette en liten stund til selv om sommerfuglene i magen meldte ankomst for lenge siden.

2 kommentarer om “Hvor lenge vil dette koronaviruset vare?

    1. Tror det vil dra ut lenge.Hørte at folk får penger i 3måneder fram i tid for å holde seg hjemme i Rio de Janeiro.Hvis staten begynner å gi folk penger da er det ille.Trodde ikke helt på dette viruset til å begynne med,men jeg tok nok feil der

      Liker

Legg igjen en kommentar